Молитви працівників

about illustration

Молитва, укладена Папою Пієм Х до святого Йосифа, покровителя працівників

Преславний Святий Йосифе, прикладе всіх трудящих! Випроси усім нам благодать працювати в дусі покути, щоб ми могли відшкодувати за наші численні гріхи; щоб ми працювали сумлінно і радше з почуттям обов'язку, ніж заради свого вподобання; щоб ми працювали з радістю і почуттям вдячності до Бога, пишаючись тим, що праця допомагає нам розвинути ті дари, які ми отримали від Господа; щоб ми працювали старанно, спокійно й терпляче, не відступаючи перед утомою й труднощами; щоб ми передовсім працювали з чистими намірами і забуваючи про себе, постійно пам'ятаючи про смерть і про те, що ми повинні надолужити втрачений час, змарновані таланти, відсторонення від доброго, відробити за пусту пиху в поведінці, яка так шкодить Божим справам. Усе для Ісуса Христа, все через Марію, все за твоїм прикладом, о Святий Патріарше Йосифе! Це буде наше гасло за життя і в годину смерті. Амінь

Молитва за вибір професії

Господи, Творче всього! Всі життєві стани і фахи стоять переді мною, але я не знаю до котрого Ти хочеш покликати мене. Ласкавий Отче, Боже Непомильного Світла, просвіти мій слабкий розум і покажи, в якому стані бажаєш, щоб я служив (служила) Тобі та спас (спасла) свою безсмертну душу. Прихили моє серце до пізнання Твоєї святої волі і моєї участі у ній, щоб без вагання я міг (могла) йти за Твоїм Покликом. Господи промов до мого серця і просвіти мене. Припадаю до Тебе Господи і молюся, благослови мене повсякчас ходити дорогою Твоїх заповідей та творити Твою святу волю. Амінь.

Молитва в часі економічної кризи

Всемогутній Творче й Царю Всесвіту, Ісусе Христе! Ти любиш увесь людський рід, а у своєму безмежному провидінні невтомно дбаєш про кожного зосібна. Глянь милостиво на нас, які з повною надією прибігають до Тебе у часі економічної кризи. Просимо Тебе, Небесний Отче: прости нам провини наші, поправ злі нахили, скріпи в добрі, змилосердься над нами у наших потребах. Бережи нас перед несправедливостями зматеріалізованого світу та даруй нам Своє щедре благословення.

Благаємо Тебе, захорони нас і допоможи, щоб ми своєю витривалістю в доброму могли приносити Вічному Цареві славу, честь і поклоніння на віки вічні. Амінь

Молитва вчителя

Господи Ісусе Христе, мій Наставнику і Вчителю, скріпи мене силою Своєю, просвіти і помилуй! Дай мені Господи бачити у кожному учневі Твій образ і подобу, дорогоцінного Твого творіння, заради якого Ти прийняв хресну смерть.

Даруй мені Господи терпіння, смирення, любов, увагу і тверезість. Просвіти Божественним світлом кожного мого учня і помилуй їх, молюся за них (можна згадати імена).

Дай мені Господи розуміння як і коли належить мені діяти. Коли із необхідною рішучістю і твердістю, коли із лагідністю і милосердям, а коли із мовчанням та молитвою.

Скріпи в мені віру, щоб не впадати у відчай від гріхів моїх, помилок і невдач, а у всякій важкій справі щоб надіятися на Твою допомогу та напімнення. Зціли душевні рани моїх учнів, які нанесені моїми гріхами. Зціли Своїм Святим Промислом мої і їх немочі, недоліки на благо для усіх.

Подай Господи, душевний мир і здоров′я мені і моїм учням, Твоєю любов′ю просвіти усіх нас. Навчи мене Господи, ревно і смиренно виконувати своє служіння вчителя, навчати в простоті, нікого не ображаючи ні не засмучуючи.

Всехвальні Апостоли, Отці і Вчителі Церкви Христової, моліть Бога за нас, щоб Вашими молитвами помилувані були душі наші. Святі рівноапостольні Кириле і Методію, Вчителі слов′ян, моліть Бога за нас і за наших учнів. Амінь.

Молитва за медиків

Господи, Ісусе Христе, Ти на землі перебував й добро усім чинив. Ти зцілював хворих, щоб зміцнити нашу віру. Вчини так, щоб кожен медичний працівник своєю дбайливістю і щирістю пробуджував у хворих надію на одужання.

Господи, Ти похвалив милосердного самарянина за те, що він не оминув потерпілого. Вчини так, щоб усі медики дбали про хворих. Нехай у кожній хворій людині вони зуміють побачити страждаючого Христа. Обдаруй їх Своїм милосердям, щоб вони вкладали душу у свою працю.

Нехай їхні слова будуть лагідні і добрі. Нехай вони терпеливо зносять усі труднощі своєї праці. Вчини так, щоб несучи хворим милосердя, вони досвідчили і Твого Милосердя. Амінь.